Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa ...
Date: Tue, 21 Nov 2006 16:31:53 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <ejv6b9$8r4$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ejmuem$q8j$1@news.onet.pl>
<1...@m...googlegroups.com>
<ejv5ue$r73$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: abbv175.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1164123306 9060 83.6.211.175 (21 Nov 2006 15:35:06 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 21 Nov 2006 15:35:06 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 0649-2, 2006-11-20), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:283467
Ukryj nagłówki
"rAzor" <r...@p...gwnie.4rp> wrote in message
news:ejv5ue$r73$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik w...@g...com napisał:
>> Ollla napisał(a):
>>> Witam.
>> [...]
>>> ( Był już rosół, była pomidorowa, była zupa serowa i flaki). Nie bardzo
>>> mam
>>> pomysł co tym razem...
>>> Drugie danie już mam -będzie to po prostu pieczony schab.
>>> Czekam na jakieś ciekawe sugestie z Waszej strony ...
>>> ( mile widziane również sprawdzone przepisy) :-)
>>>
>>> Z góry dziękuję i pozdrawiam, Ola
>>
>> Nie wiem czy ogorkowa nadaje sie do pieczonego schabu, ale wlasciwie
>> dlaczego nie nie? ;-)
>>
>> Polecam ogorkowa, przepis z wielkiego zarcia,
>> smaczna jak malo ktora zupa,
>> zawsze wychodzi :-))))
>>
>> proponowalbym tylko troszke zmodyfikowac przepis
>> w oryginale (strona wielkie zarcie - zupa ogorkowa) jest "Wodę
>> zagotować z rosołkiem z kostki. Zetrzeć na tarce ...."
>>
>> a wiec zadnej wody z rosolkiem z kostki, tylko normalny wywar na miesku
>> (karczek aboco)
>> a potem kawalki tego mieska do zupy (pozniej)
>
> Dobrze mówisz. Nie ma jak nieoskrobane z mięsiwa kości kości schabowe z
> ogórkowej. Poezja. I też - nie woda z ogórców, ale dużo utartych ogórców.
> --
> rAzor
He..he, to już lepsze żeberka, zupełnie nie obierane z mięsa i ogórki w
plasterkach pokrojonych na ćwiartki, lub pokrojone w kostkę.
|