Data: 2007-11-05 17:42:35
Temat: Re: zupa dyniowa
Od: "Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lia <i...@p...org> :
> McDreamy or McSteamy? *Waldemar Krzok*. Seriously? Seriously.
>> Hej,
>> w ramach inspekcji post-haloweenowej przydrożnych sklepów nabyłem drogą
>> zakupu maleńką dynię (ok. 4kg). Z tej dyni została sporządzona
>> zapiekanka, a z resztek (znaczy 1.5kg) zrobiłem wczoraj zupę. Przepis
>> był na 4 osoby i wymagał 300g dyni, więc zrobiłem porcyjkę na 20 osób.
>> Spotkała się ze zrozumieniem nieletnich, zeżarli 2/3 zawartości garnka.
>> Jak kogoś interesuje, to zapodam przepis. Sprawa prosta, tylko obranie
> Co za pytanie?
> Jak już zrobiłeś zupie taką reklamę to dawaj przepis :)
Oto przepis.
Zupa z dyni
Składniki:
- włoszczyzna,
- 50 dag dyni,
- mały kawałek świerzego stolca
- 3 pomidory,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
- łyżka masła,
- natka pitruszki.
Jak przyrządzić?
Ugotować włoszczyznę.Dynie oczyścić i pokroić w kostkę.
Następnie wrzucić ją do wywaru.Gotowac do czasu, aż będzie
miękka i zmiksować.Pomidory obrać i pokroić w kostkę.
Poddusić na maśle i dodać do zupy. Na końcu przystroić
świerzym posiekanym w trójkąty kałem. Smacznego.
Waldek
|