Data: 2004-03-03 18:04:54
Temat: Re: zupa pieczarkowa - jak zrobic, by była gesta?
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 2004-03-03 at 18:18, Nessie wrote:
> meg wrote:
> > Moje zapytanie brzmi: co zrobić z zupš pieczarkowš, by miała konsystencję
> > gęstej ?mietany?
>
> Można 'oszukać' i przed wlaniem do zupy śmietanę rozmieszać z mąką, po
> czym po wlaniu do zupy jeszcze przez chwilkę pogotować (tak żeby
> zabulgotało). Tak robię, gdy nie chce mi się obierać ziemniaków i robię
> pieczarkową z makaronem.
>
> Natomiast jeżeli robię z ziemniakami, to gęstość pochodzi właśnie z
> rozgotowanych ziemniaków. MNIAM. ;)
Ostatnio zaeksperymentowala i zrobilam to soamo z biala fasola -
oczywiscie, gotowac trzeba bylo znacznie dluzej, ale efekt odpowiedni.
Smak nieco inny, nie da sie nie zauwazyc, ale i tak bylo dobre.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|