Data: 2004-06-17 22:02:31
Temat: Re: zupa pomidorowa
Od: "Wika" <wika84@[nospam]go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użyszkodnik "Marianka" <b...@o...pl> naciapał(a):
>> Witam!
> Gotuję rosół, zjadamy jednego dnia, ale zawsze trochę zostaje. Do
> tego dodaję
> - latem, przecier pomidorowy ze świeżych pomidorów,
> - po sezonie, przecier z puszki lub sok pomidorowy z kartonu.
> Dodaję śmietanę z odrobiną mąki i posypuję natką.
> Jako "wkład" wykorzystuję ryż, makaron, kluski kładzione... w
> pamiętniku pani Marii Iwaszkiewicz /chyba/ czytałam, że
> najwspanialsze zupy pomidorowe jadła z naleśnikami - trzeba tylko
> pokroić je w łazanki i zalać zupą przed samym podaniem, bo jak
> rozmiękną, to już nie są takie dobre... Te naleśniki przetestowałam!
> Marianka
A te nalesniki to beda pasowaly do kazdego typu pomidorowki czy tylko do
tego jednego przepisu ?
--
Wika .
|