Data: 2003-10-02 09:37:42
Temat: Re: zupa serowa
Od: "Monika \"mitek\"" <m...@w...qbanet.com.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>
>> Wiesz, a może się nie rozpuścił właśnie z powodu mąki...? Może
>> ziemniaki z mąką utworzyły roztwór nasycony?
>
>
> ROTFL :-))) Nasycony CZYM?? ;-)
>
Miało to być pojęcie pomocnicze sugerujące zbyt dużą ilość masy
ziemniaczanej i mąki w stosunku do objętości wody, co - być może (nie
wiem na pewno, ale kombinuję jak mogę) - miało wpływ na niepożądane
zachowanie sera w tejże zawiesinie. :-) Wiem, że to 'chemicznie' bez sensu.
Ale cieszę się bardzo, że chociaż udało mi się kogoś rozbawić, bo
strasznie mi przykro, że Magdalenie 'moja' zupa nie wyszła.
Pozdrawiam
Monika
|