Data: 2002-06-26 13:23:48
Temat: Relacja z otwarcia Schellera
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wrocilem wlasnie z otwarcia Schellera i podaje garsc informacji, ktorych nie
mozna zanalezc na stronie www szkoly. Szkola prezentuje sie bardzo
profesjonalnie. Sprzet nowoczesny dla kazdego osobne stanowisko do
gotowania. Sponsorami szkoly sa m.in firmy WMF i Simens co zapewnia podstawe
czyli swietne noze i przyzwoite AGD. Dostarczycielem do kuchni wloskiej jest
m.in Agnesi co mi sie podoba bardzo bo lubie produkty tej firmy. Mniej mi
sie podoba, ze za sery odpowida firma Galbani, ktorej produkty moim zdaniem
daja umiarkowane pojecie o tym jak powinna smakowac mozarella czy
mascarpone. Fajnie wyglada plan kursow, czesc z nich jest juz niestety
zarezerwowana w tym najatrycyniejszy dla wielu kurs podstawowy. ceny sa
zroznicowane od 60 Pln do bodaj 180. Na razie beda prowadzone kursy
wakacyjne. Maja te zalete, ze wszystkie bedzie prowadzil Scheller, co po
wakacjach nie ma byc juz norma. Kursy maja forme 3 godzina albo calodniowa.
Akcentami polskimi sa kursy kuchni regionalnej. Jak mi powiedzial Scheller
roznica w jego podejsci bedzie polegala glownie na odchudzeniu polskich
przepisow i ladniejszej aranzacji na talerzu. Warto wspomniec, ze Scheler
zdecydowal sie jesi chodzi o urode stolu zatrudnic polska Hefre co moim
zdaniem jest bardzo dobrym i gustowynym wyborem
Czarek
|