Data: 2007-10-25 19:01:49
Temat: Rozmrażanie grzybów
Od: "Tapta" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Mam zamrożone maślaki (właściwie sos maślakowy). Postanowiłam je zużyc do
pierogów i żeby skrócic proces rozmrażania wrzuciłam do gara i zagotowałam.
Przyszła teściowa i powiedziała, że tak się grzybów nie rozmraża. Ale nie
powiedziała mi jak nalezałoby to zrobic.
Co zrobiłam nie tak?
Przecież, jeżeli to sos, to już były gotowane, czy takie dodatkowe gotowanie
im szkodzi? Zawsze mi się wydawało, że im szybciej coś rozmrożę tym lepiej, bo
bakterie nie mają czasu się namnożyc, itp.
Zresztą i tak było to jeszcze potem przesmażane na patelni z dodatkami...
A poza tym pierogi wyszły pycha!
Tapta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|