Data: 2003-03-27 13:35:30
Temat: Ryba - "po mojemu"
Od: "Qwax" <...@...Q>
Pokaż wszystkie nagłówki
Co myślicie na temat planowanej przeze mnie potrawy rybnej?
Ryba "maślana" - pierwszy raz taką spotkałem - dla testów kupiłem
Zamierzam:
- po rozmrożeniu namoczyć w mleku
(i tu się zastanawiać czy najpierw nie ugotować mleka z aromatycznymi
przyprawami)
- po paru godzinach ułożyć w głębokiej patelni i obłożyć od dołu i
góry cebulką posypać przyprawami aromatycznymi i białym pieprzem -
dodać masła (olej fuj!!)
- zalać białym wytrawnym winem i dusić (ile? pół godziny wystarczy?)
- po duszeniu zastanawiam się czy wytopiony soczek nie zaprawić
śmietanką i zrobić z niego sosik.
No i jeszcze jedno - z ziemniaczkami czy z ryżem? i co jako dodatki (w
tym zawsze byłem słaby
Pozdrawiam
Qwax
|