Data: 2006-02-26 10:02:39
Temat: Sos serowy - pytanie
Od: "Killer" <b...@t...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Czy w przepisie poniżej można zastąpić czymś innym, nie alkoholowym to wino?
Nie mam żadnego alkoholu a dziś chcę go ( ten sos ) podać z polędwiczkami
drobiowymi, pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.
45 dag utartego żółtego sera,
4 łyżki masła,
1/2 szklanki śmietany,
2 jaja,
sól, pieprz,
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
Rondel wstawić do garnka z wrzącą wodą, wsypać ser, mieszając podgrzewać, aż
ser się roztopi. Roztrzepać jaja ze śmietaną, stopniowo wlewać do sera,
mieszać do półączenia się składników. Przyprawić solą i pieprzem, wlać wino,
podgrzewać stale mieszając, aż powstanie jednolita masa.
Pzdr
Jacek
|