Data: 2003-12-19 20:54:08
Temat: Sposoby smazenia karpia
Od: "Cahir aep Ceallach" <c...@w...plUSUNTO>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
mam taka sprawe, otoz w moim domu rodzinnym na Wigile zawsze byl karp
smazony tak - krojony na dzwonka szerkowosci 4-5 cm, po czym usuwany jest
kregoslup, przez co powstaja z kazdego dzwonka 2 kotleciki o wymiarach okolo
4x8 cm. Taki kotlecik smazony jest na MASLE po obtoczeniu w mace, jajku i
tartej bulce. Niebo w gebie. Natomiast moi tesciowie od zawsze kroja karpia
na dzwonka o szerokosci 1 cm i takie juz smaza - ale uwaga uwaga, obtoczone
tylko w mace i to na oliwie (!). Nie chodzi mi o to ktory sposob jest
lepszy - bo to ja wiem doskonale ;-P, ale raczej chcialbym sie rozeznac
ktora forma jest wsrod grupowiczow bardziej popularna.
cac
--
|