Data: 2005-12-13 10:48:58
Temat: Suchy mielony mak
Od: "Agnieszka" <g...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tradycyjnie na święta robię wiadro kutii, tort makowy i strucle makową.
Zużywam więc sporo maku w dość krótkim czasie.
Do tej pory sama go mieliłam zamieniając kuchnię w coś czego nawet nie
potrafię opisać. Gotowe "puszkowe" masy makowe odpadają, bo mają swoje
specyficzne smaki zupełnie odbiegające od tych preferowanych w mojej
rodzinie :))).
Widziałam w sklepie suchy mielony mak, niestety na opakowaniu nic nie jest
napisane na temat przygotowania tego produktu do dalszej obróbki. Wydaje mi
się, że powinien być wcześniej namoczony (w mleku albo wodzie) - szczególnie
do takiej kutii...
Pomóżcie proszę, bo w archiwum nie znalazłam odpowiedzi.
Pozdro,
Gaga
|