Data: 2015-10-09 11:56:46
Temat: Za miesiąc św. Marcin
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przeglądając stare zapiski, prawie ze zdumieniem stwierdzam, ze już za
miesiąc świeto św. Marcina. A co ma Marcin z kuchnią? Wiadomo, gęś!!!
I właśnie teraz 30 dni przed Marcinem przystępowało się do ostatniego
etapu tuczenia tych szlachetnych ptaków. Najbardziej szlachetne było
28-dniowe tuczenie orzechami, dawało niezrównaną jakość, smak i aromat
mięsa.
Niestety, ślinka się w gardle kręci ale to już nie dla mnie - parę
plasterków gęsinki to jeszcze, ale ta rumiana, chrupiąca skórka z
kapiącym po brodzie tłuszczykiem, oszronione kieliszki jarzębiaku to już
nie dla mnie... :( :(
pozdrawiam nostalgicznie
Stefan
|