Data: 2002-08-21 10:08:20
Temat: Zapiekanka
Od: "Carl Hagen" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam Zacnych Grupowiczow
Troche grzebie w garkach i czesto czytam rozne przepisy na tej grupie. Mam problem:
robie zapiekanke
naczynie zaroodporne wytarte tluszczem, potem ziemniaki, potem miesko np. schab, albo
szynka (co kto
lubi) znowy ziemniaki itd a na gore ser. Zalewam to sobie kefirem z wbitym jajkiem,
ale
1. Składniki są surowe, wiec zapiekanie zabiera prawie 2,5h
2. Ser na górze robi sie prawie czarny
3. Zapiekanka ma dużo wody w sobie
4. Czy lepiej wcześniej gotować ziemniaki? Jak dlugo?
5. Czy mieso (schab, kurczak) opiec, czy może obgotowac (tak też mi radzili)?
6. Czy zamiast kefiru uzyc np smietany?
Dzieki i pozdrawiam, ewentualnie smacznego
C.
|