« poprzedni wątek | następny wątek » |
291. Data: 2011-01-13 20:39:05
Temat: Re: Zdrowe obiadyPewnego ślicznego dnia JoAsienka dokonał/a produkcji posta :
>
> kto się urodził dupą nie umrze kanarkiem - tak jakoś mi się nasunęło,
> ciekawe dlaczego :)
Ja ze swej strony przepraszam pl.rec.kuchnia za crosspostowanie, tak się
zlekka zacietrzewiłam i nie zauważyłam Waszej grupy w nagłówku. Pozdrawiam i
życzę zdrowych obiadów.
--
--
JoAsienka **gg 1489928
Człowiek staje się mądry z wiekiem.
Niestety, najczęściej jest to wieko od trumny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
292. Data: 2011-01-13 20:41:39
Temat: Re: Zdrowe obiadyW dniu 2011-01-13 14:49, Ikselka pisze:
>> Skoro twierdzisz, że popping amarantusowy jest szkodliwy, ba,
>> rakotwórczy, cytując jakiegoś anonima z netu, a nie chcesz zauważyć, że
>> sama sobie we własnej kuchni gotujesz ten los, trzymając się kurczowo
>> błędnej wartości podanej w artykule, to wypada Ci tylko życzyć
>> słodkiego, miłego życia :D
>
> Porównaj ILOŚCI szkodliwej substancji zawartej w poszczególnych produktach,
> podane w artykule, to zauważysz różnicę.
A Ty sobie porównaj częstotliwość spożywania chleba i ciast własnej
roboty z częstotliwością spożywania tych produktów, których, jak
twierdzisz, nie używasz. I oblicz, co jest głównym źródłem akrylamidu w
Twojej diecie, korzystając z poniższej podpowiedzi:
największy udział w ogólnym spożyciu akrylamidu w większości państw mają
następujące produkty: chipsy ziemniaczane (16-30%), chrupki ziemniaczane
(6-46%), kawa (13-39%), _ciasta, ciastka i herbatniki (10-20%) oraz
chleb i inne gatunki pieczywa (10-30%)_.
Nie musisz podawać wyniku na grupie :>
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
293. Data: 2011-01-13 20:42:37
Temat: Re: Zdrowe obiadyW dniu 2011-01-13 09:04, Panslavista pisze:
>>> Podać pobliskie temperatury wrzenia niektórych gotowań?
>>
>> Podać. Wy tu o ekstremach temperaturowych, a ja cały czas usiłuję
>> uświadomić niektórym, że zrobić sobie kuku można również za pomocą
>> własnego pieca/kuchenki/piekarnika. Widać ci niektórzy nie potrafią/nie
>> chcą tego zrozumieć.
>
> Po co? Nie załapałaś, że te dane w tabelach matematyczno - fizycznych?
Jakoś nie.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
294. Data: 2011-01-13 20:44:20
Temat: Re: Zdrowe obiadyW dniu 2011-01-13 09:21, Lebowski pisze:
> I nie sluchaj wiecej tej trolicy.
Też Cię kocham :P
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
295. Data: 2011-01-13 20:46:24
Temat: Re: Zdrowe obiadyW dniu 2011-01-13 21:39, JoAsienka pisze:
>> kto się urodził dupą nie umrze kanarkiem - tak jakoś mi się nasunęło,
>> ciekawe dlaczego :)
>
> Ja ze swej strony przepraszam pl.rec.kuchnia za crosspostowanie, tak się
> zlekka zacietrzewiłam i nie zauważyłam Waszej grupy w nagłówku. Pozdrawiam i
> życzę zdrowych obiadów.
Trolla się przestraszyłaś? :)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
296. Data: 2011-01-14 13:57:04
Temat: Re: Zdrowe obiadyW dniu 2011-01-13 21:41, Aicha pisze:
> W dniu 2011-01-13 14:49, Ikselka pisze:
>
>>> Skoro twierdzisz, że popping amarantusowy jest szkodliwy, ba,
>>> rakotwórczy, cytując jakiegoś anonima z netu, a nie chcesz zauważyć, że
>>> sama sobie we własnej kuchni gotujesz ten los, trzymając się kurczowo
>>> błędnej wartości podanej w artykule, to wypada Ci tylko życzyć
>>> słodkiego, miłego życia :D
>>
>> Porównaj ILOŚCI szkodliwej substancji zawartej w poszczególnych
>> produktach,
>> podane w artykule, to zauważysz różnicę.
>
> A Ty sobie porównaj częstotliwość spożywania chleba i ciast własnej
> roboty z częstotliwością spożywania tych produktów, których, jak
> twierdzisz, nie używasz. I oblicz, co jest głównym źródłem akrylamidu w
> Twojej diecie, korzystając z poniższej podpowiedzi:
>
> największy udział w ogólnym spożyciu akrylamidu w większości państw mają
> następujące produkty: chipsy ziemniaczane (16-30%), chrupki ziemniaczane
> (6-46%), kawa (13-39%), _ciasta, ciastka i herbatniki (10-20%) oraz
> chleb i inne gatunki pieczywa (10-30%)_.
Autor sie z pewnoscia pomylil. Bo najwiecej akrylamidu zawiera lyzeczka
poppingu amarantusowego! ;-)))
I.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
297. Data: 2011-01-14 19:27:43
Temat: Re: Zdrowe obiadyDnia Thu, 13 Jan 2011 21:41:39 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-01-13 14:49, Ikselka pisze:
>
>>> Skoro twierdzisz, że popping amarantusowy jest szkodliwy, ba,
>>> rakotwórczy, cytując jakiegoś anonima z netu, a nie chcesz zauważyć, że
>>> sama sobie we własnej kuchni gotujesz ten los, trzymając się kurczowo
>>> błędnej wartości podanej w artykule, to wypada Ci tylko życzyć
>>> słodkiego, miłego życia :D
>>
>> Porównaj ILOŚCI szkodliwej substancji zawartej w poszczególnych produktach,
>> podane w artykule, to zauważysz różnicę.
>
> A Ty sobie porównaj częstotliwość spożywania chleba i ciast własnej
> roboty z częstotliwością spożywania tych produktów, których, jak
> twierdzisz, nie używasz. I oblicz, co jest głównym źródłem akrylamidu w
> Twojej diecie, korzystając z poniższej podpowiedzi:
>
> największy udział w ogólnym spożyciu akrylamidu w większości państw mają
> następujące produkty: chipsy ziemniaczane (16-30%),
Nie jadamy.
> chrupki ziemniaczane
> (6-46%),
Nie jadamy.
> kawa (13-39%),
Nie piję. Mąż pije 1 dziennie, małą filiżankę.
> _ciasta
Rzadko. Głównie w święta, wtedy owszem, spożycie trwa kilka dni.
> ciastka i herbatniki (10-20%)
Wcale.
> oraz
> chleb i inne gatunki pieczywa (10-30%)_.
Mało.
>
> Nie musisz podawać wyniku na grupie :>
Wiem :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
298. Data: 2011-01-15 02:05:13
Temat: Re: Zdrowe obiadyW dniu 2011-01-14 20:27, Ikselka pisze:
>> _ciasta
>
> Rzadko. Głównie w święta, wtedy owszem, spożycie trwa kilka dni.
Jakoś podejrzanie dużo fotek ciastowych masz u siebie, jak na wyłącznie
świąteczną twórczość :)
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
299. Data: 2011-01-15 07:01:38
Temat: Re: Zdrowe obiadyDnia 2011-01-15 03:05, niebożę Aicha wylazło do ludzi i marudzi:
> W dniu 2011-01-14 20:27, Ikselka pisze:
>
>>> _ciasta
>>
>> Rzadko. Głównie w święta, wtedy owszem, spożycie trwa kilka dni.
>
> Jakoś podejrzanie dużo fotek ciastowych masz u siebie, jak na wyłącznie
> świąteczną twórczość :)
Zdjęcia się robi po to, by potem przez 360 dni wspominać. Podziwiać.
Qra
--
limitowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
300. Data: 2011-01-15 15:29:18
Temat: Re: Zdrowe obiadyDnia Sat, 15 Jan 2011 03:05:13 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-01-14 20:27, Ikselka pisze:
>
>>> _ciasta
>>
>> Rzadko. Głównie w święta, wtedy owszem, spożycie trwa kilka dni.
>
> Jakoś podejrzanie dużo fotek ciastowych masz u siebie, jak na wyłącznie
> świąteczną twórczość :)
Spójrz na daty.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |