Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zielone pomidory! Zielone pomidory!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zielone pomidory!

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.d
e!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.n
ews.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-fo
r-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Zielone pomidory!
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
Date: Wed, 22 Oct 2014 01:00:49 +0200
Message-ID: <i7f3zjbyfsv4$.enoj8gor6dk5$.dlg@40tude.net>
Lines: 53
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.66.10
X-Trace: 1413932448 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 11773 79.185.66.10:6869
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357958
Ukryj nagłówki



Wygrzebane gdzieś w necie - i na czasie :-)


Zielone pomidory - smażone (w słoikach, na zimę)
===========================================

Składniki:
1 kg dużych zielonych pomidorów
1/2 szklanki oliwy
1/4 szklanki czarnych oliwek konserwowych
1 główka czosnku
2 ostre papryczki



Przygotowanie:
Oliwki osuszamy papierowym ręcznikiem
lub ściereczką, przekrawamy na połowy.
Czosnek obieramy a ząbki przekrawamy
wzdłuż na połowy. Paprykę rozkrawamy na
ćwiartki i czyścimy z pestek (kilka pestek
można zostawić). Na gorącą oliwę
wsypujemy czosnek, paprykę i oliwki,
podsmażamy do momentu kiedy czosnek
będzie miał lekko złoty kolor, wyjmujemy z oliwy i
odkładamy na bok. Pomidory pokrojone w
grube plastry (min. 1 cm - do 2 cm) wkładamy na
przygotowaną powyżej wrzącą oliwę i
smażymy z każdej strony (kilka minut
zależnie od wielkości plastrów. Na koniec
smażenia wkładamy czosnek oliwki i
paprykę, dopiero teraz solimy lekko (wcześniej wypłynęłoby za dużo soku,
teraz już odparował), wyłączamy.

Nakładamy do słoików i apertyzujemy,
(długość procesu apertyzacji zależy od wielkości
słoików - dla słoja 1/2 litra wynosi 30 minut).

Przechowywać w chłodnym miejscu.

Doskonały dodatek do pieczonych mięs.





Robiłam w zeszłym roku - rzeczywiście doskonałe!


--
XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.10 XL
22.10 tomjas
22.10 XL
22.10 Stefan
22.10 XL
22.10 XL
22.10 czeremcha
22.10 czeremcha
22.10 XL
22.10 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?