Strona główna Grupy pl.rec.dom biszkopt z crispa biszkopt z crispa

Grupy

Szukaj w grupach

 

biszkopt z crispa

następny post »
Data: 2006-04-27 05:33:58
Temat: biszkopt z crispa
Od: "Ania" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Witam
Z powodu tego, ze mam nedzny piekarnik przyzwyczajam się powoli do pieczenia
ciast w mikrofali na crispie.
Jednak mam problem ze zrobieniem w ten sposób biszkopta. Taki tradycyjny
ubijany: (6 jaj, szklanka cukru, poltora szklanki maki, proszek do
pieczenia) wyrosl mi w mikrofalowce pieknie - piekl sie okolo 12 minut ale
po wyjeciu okazalo sie, ze nie jest mieciutki i delikatny, ale twardy i
suchy - jak typowe małe ciastko biszkoptowe. Trzeba było wlać w niego prawie
szklanke likieru, zeby go zmiekczyc jako tako.
Zastanawiam sie, co zrobic, zeby biszkopt wychodzil jednak miekki i
delitakny. Moze dolac troche wody - tylko ile?
Czy macie jakiś sprawdzony przepis na biszkopta z mikrofali?
pozdrawiam
Ania


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.04 Piotrek
27.04 Qwinto
Prasa do oleju na użytek domowy
Re: Zerowatt zx 33 - instrukcja obslugi
jak dotrzeć do głowicy baterii
Kuchenka gazowa z regulacją temperatury
Mleko w ekspresie
Klejąca się jak gile z nosa rączka noży FISKARS - jak się pozbyć tej klejącej warstwy?
BLUM Aventos HF - brak powolnego domykania
Do czego i jak wykorzystac 'odpad' wody z filtra RO w kuchni?
gazociag - niski srednie wysokie cisnienie
Jak podmienic halogenki na ledy?
Jakie zarówki E27?
Szafki do samodzielnego montazu
Piekarnik z mikrofalą 2w1
Roborock S5 MAX
Prowadnica nie prowadzi
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?