Data: 2006-04-27 05:33:58
Temat: biszkopt z crispa
Od: "Ania" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Z powodu tego, ze mam nedzny piekarnik przyzwyczajam się powoli do pieczenia
ciast w mikrofali na crispie.
Jednak mam problem ze zrobieniem w ten sposób biszkopta. Taki tradycyjny
ubijany: (6 jaj, szklanka cukru, poltora szklanki maki, proszek do
pieczenia) wyrosl mi w mikrofalowce pieknie - piekl sie okolo 12 minut ale
po wyjeciu okazalo sie, ze nie jest mieciutki i delikatny, ale twardy i
suchy - jak typowe małe ciastko biszkoptowe. Trzeba było wlać w niego prawie
szklanke likieru, zeby go zmiekczyc jako tako.
Zastanawiam sie, co zrobic, zeby biszkopt wychodzil jednak miekki i
delitakny. Moze dolac troche wody - tylko ile?
Czy macie jakiś sprawdzony przepis na biszkopta z mikrofali?
pozdrawiam
Ania
|