Data: 2004-01-20 17:05:10
Temat: cepeliny (was: Re: Czy pyzy można nadziać surowym mielonym? )
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bujkps$9ch$1@absolut.sgh.waw.pl>,
"Bożenka" <b...@s...pw.edu.pl> wrote:
>
> To jakim cudem sie robi cepeliny, ktore sie gotuje 30-40 minut w zaleznosci
> od wielkosci? ;-P
>
> Pewnie dla Ewy to juz musztarda po obiedzie, ale moze na przyszlosc sie
> przyda... Pyzy jak najbardziej mozna nadziac surowym mielonym, wymieszanym z
> drobno posiekana cebula.
>
> Bozenka z Wilna :-)
Czy masz jakieś pojęcie, kiedy pojawiły się cepeliny w kuchni
litewskiej? Przecież nazwa nie może mieć więcej niż jakieś sto lat, a
zapewne mniej.
Władysław
|