Data: 2004-01-20 18:44:19
Temat: Re: Czy pyzy możnanadziać surowym mielonym? PILNE
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 2004-01-20 at 12:06, Medea wrote:
> Pytanie jak w temacie. KupiĹam juĹź mielone miÄso i nie wiem, czy dobrze
> zrobiĹam. Nie stanie siÄ z tymi pyzami nic zĹego?
> Tylko na mnie nie krzyczcie, nie dziaĹa mi przeglÄ
darka i nie mogÄ poszukaÄ
> w goglach, a sprawa pilna.
> Z gĂłry dziÄki
> Ewa
Bardzo dobre sa wareniki - rosyjskie pierozki z wolowina. Musza byc
bardzo malutkie, bo inaczej ciasto sie rozgotuje, a mieso jeszcze w
srodku surowe.
Na 30 deko wolowiny (najlepiej na tatara, poledwicy) mielonej dac duza
cebule bardzo drobno posiekana, lyzeczke soli, pieprzu do smaku (ja daje
duzo). Nadziewac tym pierozki, gotowac az wyplyna i jeszcze 2-3 minuty.
Podawac z mocno kwasna smietana lub marynatami - korniszonami, grzybkami
w occie. Popijac mocno zmrozona wodka ;)
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|