Data: 2004-09-17 10:54:11
Temat: jak spieprzyc prawdziwki ....
Od: Vefour <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. Bierzemy prawdziwki, czyscimy strannie, szybciutko oplukujemy i osuszany
2. Kroimy na plasterki
3. rozgrzewamy oliwe dosc mocno, wrzucamy na patelnie stalowa
4. grzyby przywioeraja, wiec mieszamy
5. grzyby sie zmniejszaja, ciagle mieszamy, cholera, coraz ich mniej
6. grzyby zaczynaja byc jadalne - sztuka polegala na trzymaniu wysokiej
temperatury, aby nie wyszedl sos, jeno same prawdziwki"saute"
7. ta jadalnosc taka nie do konca jest, troche to gorzkie, troche nijakie,
sol nie pomaga
8. bierzemy przyklad z teorii kuchnii francuskiej i deglazujemy to co
przywarlo do patelni bialym winem - riesliengiem (wegierski, polecam
wegierskie wina, odkrycie roku)
9. probujemy i plujemy, gorzkie jak sto diablow
10. wyrzucamy
to tyle, jak chodiz o moje do czynienia z kuchnia polska :)
--
Vefour.pl
|