Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kulebiak kulebiak

Grupy

Szukaj w grupach

 

kulebiak

Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!orion.cst.tpsa.pl!ne
ws.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Zalewscy" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: kulebiak
Lines: 36
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <5OYD4.6800$a01.151781@news.tpnet.pl>
Date: Tue, 28 Mar 2000 07:02:25 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.46.213
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 954226945 212.160.46.213 (Tue, 28 Mar 2000 09:02:25 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 28 Mar 2000 09:02:25 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25709
Ukryj nagłówki

A moze ktos ma ochote na kulebiaczka z grzybami? Zwlaszcza, ze ciasto mozna
przygotowac dzien wczesniej, a farsz nawet kilka (wieksza ilosc w zamrazalce
sobie lezy i czeka na swoja kolej). Tylko przed napelnieniem trzeba go (ten
farsz) lekko podgrzac, bo nie "zintegruje" sie z ciastem. 3 lyzki oliwy i 1
lyzka masla na patelnie, po rozgrzaniu dodac 90 dkg drobno posiekanych
grzybow, miazge z 2 zabkow czosnku, 2 pokrojone lodygi selera i pokrojone w
kosteczke twarde jablko. Po przesmazeniu dusic pod przykryciem 10-15 min.
Potem dodac 2 lyzki natki pietruszki, 0,5 lyzeczki majeranku (moze byc 1
swiezego, a jakze) ok. 10 dkg tartej bulki, 2 lyzeczki maggi (lepiej miso),
sol+pieprz.
Wieczorem przygotowujemy ciasto (musi przenocowac). Cieszac sie perspektywa
zajadania tego pierogu ucieramy 1 dkg drozdzy z 1 lyzeczka brazowego cukru
i 3 lyzkami letmiego mleka. Do 225-250 g razowej pszennej maki dodajemy
1 lyzeczke soli, wlewamy drozdze, wbijamy 2 jajka i zagniatamy ciasto. Po
chwili dodajemy do niego utarte na puch ok. 75 g masla. Miekkie i blyszczace
ciasto przykryc sciereczka i pozostawic w cieplym miejscu na 1,5 godz. Potem
ponownie wyrabiac 2-3 min, wlozyc w wysypana maka miske, przykryc i
umiescic w chlodnym miejscu na noc. Nastepnie to juz tylko rozwalkowac i
napelnic farszem natluszczona foremke (ja uzywam keksowej). Trzeba tylko
uwazac, aby ja dokladnie wylozyc ciastem, obciac jego nadmiar przy
krotszych brzegach a dluzsze zalozone do srodka zlepic. Oczywiscie z
fantazyjna falbanka! Piec 30-35 min w 200 st.C.
Calosc jest bardzo syta i smakowita; jednym slowem-warta calego
zamieszania i pracy.
Smacznego
Ula










 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?