Data: 2008-07-18 16:02:50
Temat: miod w przetworach na zimie
Od: "szomiz" <s...@k...dostawac.reklamy.przez.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Truskawkowe dzemiki juz w piwnicy. Trzeba przderobic wisnie i porzeczki.
I zastanawiam sie nad zastapieniem w czesci/calosci cukru miodem. Dostep do
taniego, tegorocznego, rzepakowego posiadam. Porownujac ceny kg cukru w
Biedronce i litra miodu w zaprzyjaznionej pasiece - prawie nie boli.
I zastanawiam sie na ile przetwory robione na goraco (dzemy) i na pol-goraco
(soki) moga zyskac na ladowaniu do nich w czesci/calosci miodu zamiast
cukru.
Zwlaszcza, ze teoria i praktyka mowi, ze moj 50-cio letni sad rodzi obficie
co dwa lata.
I trafilo na rok, w ktorym obrodzil jak glupi...
sz.
|