Data: 2008-07-18 19:04:20
Temat: Re: miod w przetworach na zimie
Od: "mistella" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Truskawkowe dzemiki juz w piwnicy. Trzeba przderobic wisnie i porzeczki.
>
> I zastanawiam sie nad zastapieniem w czesci/calosci cukru miodem. Dostep do
> taniego, tegorocznego, rzepakowego posiadam. Porownujac ceny kg cukru w
> Biedronce i litra miodu w zaprzyjaznionej pasiece - prawie nie boli.
>
> I zastanawiam sie na ile przetwory robione na goraco (dzemy) i na pol-goraco
> (soki) moga zyskac na ladowaniu do nich w czesci/calosci miodu zamiast
> cukru.
>
> Zwlaszcza, ze teoria i praktyka mowi, ze moj 50-cio letni sad rodzi obficie
> co dwa lata.
>
> I trafilo na rok, w ktorym obrodzil jak glupi...
>
> sz.
>
> Wiesz, ze to moze byc calkiem ciekawe rozwiazanie.Musisz chyba najpierw
sprobowac o ile slodszy od cukru jest ten miod.Ponadto wez pod uwage ze miod
potem gestnieje.Moze sprobuj dodac tylko troche miodu, i tak metoda prob i
bledow dojdziesz do doskonalosci.
Jak juz zrobisz, napisz jak wyszlo.Jestem ciekawa.
pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|