Data: 2002-01-13 15:30:26
Temat: noz - powinien byc ostry jak zyletka - doslownie
Od: e...@h...pl.invalid (Edek Spozniony)
Pokaż wszystkie nagłówki
Pozwoliłem sobie zacytować Art'a z jego postu o sushi. Wydaje mi się,
że nóż to jedno z podstawowych narzędzi mistrza kuchni. Oglądam osd
czasu do czasu niemiecko-języczne programy kulinarne i widzę w rękach
zawodowców wspaniałe noże. Pewnie coś takiego miał Art na myśli. Czy
wiecie, gdzie coś podobnego i po przystepnej cenie można nabyć. Nie
stać mnie niestety na żadne cudo typu ceramiczna Kyocera czy jakiś
Sollingen-Henckel. W Polsce noże produkuje pewnie tylko Gerlach ale to
co spotkałem w sklepach oceniłem jako wyroby z okresu rozkwitu Kraju
Rad.
Pozdrawiam
Edek Spóźniony
|