Data: 2009-07-25 18:25:52
Temat: pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz
Od: Ed <s...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
przed momentem zamontowalem sobie nowa kuchenke naszej rodzimej firmy
amica i jestem na swiezo po przeczytaniu instrukcji. Znalazlem tam
informacje , ze gdy pieczemy mieso na ruszcie , dobrze jest umiescic
na dolnym poziomie blache z mala iloscia wody , do ktorej bedzie kapal
tluszcz. Tylko ze cos mi sie nie zgdza. Przeciez jak podgrzeje
piekarnik do powiedzmy 200 stopni celsjusza i wsadze mieso na
powiedzmy 30 minut pod gorna grzalke + opiekacz ( a moze grill , nie
wiem jeszcze ) , to woda zdazy sie nagrzac i zacznie parowac , a moze
i calkowicie wyparuje. W instrukcji napisano , zeby do blachy dolnej
wlac mala ilosc wody.
Czy bylby ktos uprzejmy wytlumaczyc mi jak takie pieczenie na ruszcie
z ta woda w dolnej blasze wyglada w rzeczywistosci ? Bardzo brudzi to
piekarnik ? Pytam , bo do tej pory chyba nie zdazylo mi sie w
piekarniku piec niczego poza pizza czy ciastem, a teraz z nowa
kuchenka to wiadomo , i kurczaka z rozna by sie zrobilo , i szaszlyka
itd...
Dziekuje
|