Data: 2003-12-11 11:37:34
Temat: pierniczki Pana Pazio
Od: "AdameK" <u...@k...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witajcie,
naczytalem sie o tych pierniczkach tyle dobrego, ze upieklem je dzisiaj (ciasto
zrobilem
wczoraj).
Chcialem je troche przyozdobic i czesc posmarowalem rozmaconym bialkiem (pozostalosc
po
ciescie na pierniczki) i udekorowalem orzechami, migdalami lub gotowa kolorowa
posypka.
Te dla, ktorych nie starczylo ozdobek upieklem bez niczego.
I tutaj ciekawostka pierniki posmarowane bialkiem wyrosly prawie dwukrotnie wyzsze
niz te
nie posmarowane!!
O co tutaj chodzi?
Aaaa... i pieklem w temperaturze 170oC z wlaczonym termoobiegiem przez okolo 10
minut, po
15 jedna partia byla w kolorze ciemnego brazu, wpadajacego w czern ;))
pozdrawiam
AdameK
|