Data: 2004-07-20 07:31:51
Temat: pomidory - jak są"chodowane"
Od: "antonina" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nieco wczesniej było o sposobie "chodowania" masowego ogórków, że na wacie,
nawozach itp.
Mam podobne pytanie co do pomidorów.
Prawie nie mozna kupić pomidorów czerwonych w środku. Są piękne po wierzchu,
gdy w domu sie rozkroi są wewnątrz białe i twarde - zamiast pomidora
przypominaja kalarepę.
Robia wg mnie wrażenie jakby były zrywane zielone (bo wówczas sie nie
zepsują) i w jakis sposób "kolorowane". Oczywiście nie dosłownie, bo to
byłaby bzdura ale chyba coś w tym jest - takich chyba nie można zerwac z
krzaka(tzn.czerwonych i niedojrzałych równoczesmie). Na mojej działce jak
pomidor rosnie w słońcu to gdy jest jesczce niedojrzały to ma kolor
bladoczerwony, a gdy osiągnie kolor czerwony - to wówczas cały jest
dojrzały.
A czy ktoś lubi takie "białe" pomidory, czy kupujecie je tylko dlatego, że
brak innych?
Pozdrawiam
A.
|