Data: 2007-05-13 12:27:30
Temat: przy okazji: hydrolizat (was: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?)
Od: Marek <b...@a...w.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć Tomasz Dryjanski
Sat, 12 May 2007 21:15:26 +0200 napisałeś:
> Cóż. Sól - to sól. Czyli chlorek sodu. Niezależnie od postaci.
> I jest to jak dotąd jedyna znana słona substancja zdatna do przyprawiania
calkiem powaznie - co to jest hydrolizat bialkowy, stosowany w przyprawie do
zup 'maggi' (przewaznie dawniej, teraz tylko w niektorych u innych tam juz
jest masa smieci)?
czy to tez jest z NaCl?
kupuje takowa maggi i tam jest tylko hydrolizat i woda. a slone, i owszem.
--
Pozdrawiam,
Marek
Gdy wszyscy wychodzą ci naprzeciw to znaczy, że idziesz pod prąd schodami
ruchomymi.
|