Message-ID: <4...@n...home.net.pl>
From: "@nn" <a...@p...pl>
Subject: re: czym trzeć placki ziemniaczane
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 23 Jan 2006 01:51:37 +0100
References: <dr10t0$4t1$1@news.onet.pl>
Lines: 22
User-Agent: KNode/0.9.2
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
NNTP-Posting-Host: 82.177.202.164
X-Trace: news.home.net.pl 1137977439 82.177.202.164 (23 Jan 2006 01:50:39 +0100)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:258567
Ukryj nagłówki
nightmen napisal(a):
> Prawda jest tak jak ktoś juz ci odpisał , jesli chcesz zrobic super placki
> to potrzeba zrobić to dwufazowo :) , najpier na drobnej tarce do
> warzyw(oczywiscie o robocie mowa) nalezy utrzeć ziemniaki , a następnie
> przy pomocy noża do siekania mięsa posiekać cebulkę , dodać do tego jajka
> i przyprawy i wrzuci do tego co wyszło nam z ziemniaków
Prawda jest taka, że o gustach sie nie dyskutuje :)
Ja placki (w/g Twego opisu) robię jednofazowo, bo cebuli nie daje wcale, i
zapewniam Cię że są pyszne, złociste i chrupiące :)
> ... im mniej miksujemy tym placki >smaczniejsze i bardziej chrupkie .
W takim razie jeśli nie bedziesz miksował wcale wyjdą idealne :P
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
|