Data: 2004-08-05 19:11:53
Temat: soczewica
Od: "wojus" <w...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
hej
z tego co się orientuję
to mamy 3 rodzaje soczewicy
- czerwona
- zielona
- brązowa
(która jest waszym zdaniem najlepsza?)
na dobry początek kupiłam zielona
no a teraz mam kilka pytań.
1) czy soczewica należy do rodziny kasz?
2) jak bardzo jest odzywacza?
3) jak ją gotować? np. na pół szklanki ile wody? czy solić? jak długo
gotować?
- czy można ją podawac jako kaszę czy ryż np. do dań mięsnych i sałatkowych?
czy znacie moze jakies przpiesy na sałatkę z soczewicą (z tyńczykiem? - jaki
kolor do czego?)
z góry dzięki
Paulina
--
----------------------------------------------------
-----------
Paulina i Ola 18.06.2003
http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
|