Data: 2003-10-28 13:24:57
Temat: szef kuchni poleca
Od: "Aneta" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
schabowe na miodzie (dla 2 osób)
2 kotlety schabowe (dziś były z kością)
2 jabłka (winne acz rozprawy sądowej nie było)
kiść winogron
łyżka miodu
olej
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny (tak około łyżki)
sól, pieprz (może bycz kolorowy)
kotlety umyć następnie lekko zbić (nie masakrować) skropić sokiem z cytryny,
odstawić na 30 minut do lodówki. jabłka obrać pokroić w ósemki. dusić około
10 minut razem z winogronem ostrożnie by owoce nie rozpadły sie (można
posłodzić do smaku) kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju. pod koniec
posmarować miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i szczyptą pieprzu. smażyć
jeszcze kilka minut małym ogniu pod przykryciem, podawać z duszonymi owocami
;)
życzę smacznego
--
aneta
|