Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia techniki zachowania estetyki jajek na twardo :) techniki zachowania estetyki jajek na twardo :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

techniki zachowania estetyki jajek na twardo :)

Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.silweb.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Enpi" <e...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: techniki zachowania estetyki jajek na twardo :)
Date: 19 Apr 2005 10:57:02 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 20
Message-ID: <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1113901022 13185 213.180.130.18 (19 Apr 2005 08:57:02
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Apr 2005 08:57:02 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 193.28.239.13, 192.168.243.48
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237504
Ukryj nagłówki

Witam,

Jak to w zyciu bywa, pytanie nasunelo mi sie podczas dzialan kuchennych.
Sprawa jest prozaiczna. Nie wiem co robie zle gotujac jajka na twardo.
Po ugotowaniu i ostudzeniu, zwyczajowo wypada je przed konsumpcja pozbawic
skorupki i tu sie czasem dzieja dziwne rzeczy.
Skorupka zachowuje sie zlosliwie i nie chce ladnie odchodzic od bialka.
Mocno don przywiera i czesto podczas tego zabiegu czesc bialka odchodzi wraz ze
skorupka.

Co na to poradzic? Moze zle techniki gotowania i studzenia stosuje.
A moze wplyw na to maja jeszcze inne czynniki.
Licze na opinie i rady doswiadczonych Grupowiczow.

Pozdrawiam serdecznie :)

Enpi

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.04 Gocha
19.04 Bozena
19.04 Kamil Raczynski
19.04 Enpi
19.04 Piotrek Pfeiffer
19.04 Kropelka
19.04 Marianka
19.04 taora
21.04 Industrial-Usagi
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?