Data: 2005-04-19 08:57:02
Temat: techniki zachowania estetyki jajek na twardo :)
Od: "Enpi" <e...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Jak to w zyciu bywa, pytanie nasunelo mi sie podczas dzialan kuchennych.
Sprawa jest prozaiczna. Nie wiem co robie zle gotujac jajka na twardo.
Po ugotowaniu i ostudzeniu, zwyczajowo wypada je przed konsumpcja pozbawic
skorupki i tu sie czasem dzieja dziwne rzeczy.
Skorupka zachowuje sie zlosliwie i nie chce ladnie odchodzic od bialka.
Mocno don przywiera i czesto podczas tego zabiegu czesc bialka odchodzi wraz ze
skorupka.
Co na to poradzic? Moze zle techniki gotowania i studzenia stosuje.
A moze wplyw na to maja jeszcze inne czynniki.
Licze na opinie i rady doswiadczonych Grupowiczow.
Pozdrawiam serdecznie :)
Enpi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|