Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.ipartners.p
l!not-for-mail
From: "Musta" <mustaf[antyspam]a8@poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: termoobieg - po co to jest?
Date: Mon, 29 Nov 2004 11:19:39 +0100
Organization: TEPSA rules
Lines: 28
Message-ID: <coet42$rk7$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.119.22
X-Trace: news2.ipartners.pl 1101723586 28295 217.153.119.22 (29 Nov 2004 10:19:46
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Nov 2004 10:19:46 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:49546
Ukryj nagłówki
Moi drodzy
Mamy piekarnik z termoobiegiem od pol roku i zdalem sobie sprawe ze nie
uzywamy tej opcji.
Raz wlaczylismy i wszlo jakies łykowate paskudztwo zamiast pieczonych
zeberek.
przeczytalem instrukcje ale niestety nie znalazlem w niej informacji ani jak
to dziala ani po co sie tego uzywa. opis ktory znalazlem w sieci tez niwiele
mi pomogl:
"Termoobieg:
Wentylator wraz ze specjalną grzałką zapewniają utrzymanie wewnątrz komory
piekarnika równomiernej cyrkulacji gorącego powietrza, z możliwością
regulacji temperatury w zakresie 50 - 280C. Termoobieg umożliwia
przygotowywanie potraw na kilku poziomach równocześnie. Pieczenie w
strumieniu gorącego powietrza pozwala na obniżenie temperatury w piekarniku
oraz na skrócenie czasu wypieku, a przez to zmniejszenie zużycia energii.
System ten wpływa na zmniejszenie stopnia zabrudzenia komory piekarnika oraz
na polepszenie walorów smakowych potraw poprzez ograniczenie wypływu
tłuszczów i soków "
czy z tego wynika ze to dziala jak bardzo goraca suszarka do wlosów? I w
zwiazku z tym czy mozna uzyskac soczyste mieso? Ciast nie pieczemy.
musta
|