Data: 2004-11-29 10:19:39
Temat: termoobieg - po co to jest?
Od: "Musta" <mustaf[antyspam]a8@poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moi drodzy
Mamy piekarnik z termoobiegiem od pol roku i zdalem sobie sprawe ze nie
uzywamy tej opcji.
Raz wlaczylismy i wszlo jakies łykowate paskudztwo zamiast pieczonych
zeberek.
przeczytalem instrukcje ale niestety nie znalazlem w niej informacji ani jak
to dziala ani po co sie tego uzywa. opis ktory znalazlem w sieci tez niwiele
mi pomogl:
"Termoobieg:
Wentylator wraz ze specjalną grzałką zapewniają utrzymanie wewnątrz komory
piekarnika równomiernej cyrkulacji gorącego powietrza, z możliwością
regulacji temperatury w zakresie 50 - 280C. Termoobieg umożliwia
przygotowywanie potraw na kilku poziomach równocześnie. Pieczenie w
strumieniu gorącego powietrza pozwala na obniżenie temperatury w piekarniku
oraz na skrócenie czasu wypieku, a przez to zmniejszenie zużycia energii.
System ten wpływa na zmniejszenie stopnia zabrudzenia komory piekarnika oraz
na polepszenie walorów smakowych potraw poprzez ograniczenie wypływu
tłuszczów i soków "
czy z tego wynika ze to dziala jak bardzo goraca suszarka do wlosów? I w
zwiazku z tym czy mozna uzyskac soczyste mieso? Ciast nie pieczemy.
musta
|