Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!new
s.task.gda.pl!orion.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Anna Górska" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8jv6e8$amh$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
Subject: Boeuf Stroganow
Lines: 36
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Message-ID: <DB295.24159$Qw1.581543@news.tpnet.pl>
Date: Thu, 06 Jul 2000 16:37:55 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.14.199
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 962901475 212.160.14.199 (Thu, 06 Jul 2000 18:37:55 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Thu, 06 Jul 2000 18:37:55 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30677
Ukryj nagłówki
Boeuf Stroganow
Składniki:
40 dag polędwicy wołowej lub młodej miękkiej wołowiny
15 dag pieczarek
mała cebula
łyżka przyprawy do zup lub kostka bulionowa
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1\3 szklanki śmietany kwaśnej
2 łyżki oleju
łyżka posiekanej natki pietruszki
chili lub inna ostra przyprawa
pieprz, sól
Przygotowanie:
Mięso pokroić najpierw w plastry grubości 1 cm, a następnie w paski
szerokości 1 cm. olej rozgrzać, lekko podsmażyć na nim mięso, przełożyć je
do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć obraną i posiekaną cebulę,
następnie wrzucić do niej umyte, osączone, pokrojone w plasterki pieczarki.
Udusić. Połączyć mięso z pieczarkami i rozpuszczoną w wodzie kostką
bulionową lub przyprawą do zup. Dodać koncentrat pomidorowy, pogotować
chwilę, na koniec przyprawić, wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, posypać
natką pietruszki.
Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody.
Nie wiem czy ten przepis jest dobry gdyż go nie sprawdzałam.
Ania.
Użytkownik <k...@p...fm> napisał w wiadomości
news:8jv6e8$amh$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> poproszę o dobry przepis na pizzę oraz strogonowa (pilnie potrzebuje)
>
>
>
|