Data: 2000-11-04 08:16:46
Temat: Chińszczyzna - nie wiem jak to nazwać...
Od: Tomasz Fidecki <t...@j...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
To chyba mój debiut na tej grupie. Nie znalazłem żadnego FAQ, więc chcę
zapytać o rzecz następującą...
Co jest płynnym wypełniaczem w popularnych potrawach chińskich, które
możemy nabyć w licznych barach chińskich? Chodzi o taki brązowy sos.
Myślałem, że to sos sojowy. Nabyłem więc takowy w sklepie i... pierwsza
próba była totalną porażką ;-) Ten sos, który mi wyszedł, był rzadki i
zbyt mocny jak na moje podniebienie. Czy taki gotowy sos trzeba czymś
uzupełniać?
A, że uwielbiam chińszczyznę, chcę sobie ją czasem zaserwować w domku.
Może macie jakieś linki na chińskie przepisy? No i wybaczcie ton laika
;-))
Tomek
|