Data: 2000-11-06 10:18:12
Temat: Re: Chińszczyzna - nie wiem jak to nazwać...
Od: "Agnieszka" <A...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Tomasz Fidecki <t...@j...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@j...com.pl...
> Co jest płynnym wypełniaczem w popularnych potrawach chińskich, które
> możemy nabyć w licznych barach chińskich? Chodzi o taki brązowy sos.
Co do sosu sojowego to masz poniekąd rację. Tylko, że daje się go w ilości 1
łyżeczkę na całą potrawę. Reszta tego płynu to ew. to co wycieknie z warzyw
i/lub mięska. Całość się zagęszcza mąką ziemniaczaną (z braku laku, bo
skrobi ryżowej u nas nie uświadczysz) rozrobioną w wodzie. Pozdrawiam -
Agnieszka.
|