Data: 2006-11-20 13:08:20
Temat: Co ze świnki?
Od: "Monika" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Kupuję pół świnki (tak jest racjonalnie i chyba zdrowiej:)), bo tak też
robiła moja mama:), ale poniewaz jej już nie ma - nie mam kogo spytac:( Stąd
moje pytanie - Jak moge ją zagospodarować. Wiem, że rozdzielam i mroże
poszczególne kawałki, ale np wiem, że mozna pasztety robić, salcesony jakieś
(ale bez krwi dla mnie), można piec uprzednio upeklowawszy i tu prośba o
przepisy i pomysły. Bo wiem, że takie peklowane potem pieczone sa bardzo
dobre- -moja mama tak robila.
Dodam, że jedyna forma przetwarzania tego to piekarnik, więc jakiekolwiek
wedzenie czy cos w tym rodzaju odpada. Bede wdzięczna za przepisy.
Z gory dziekuje
Monika
|