Data: 2005-04-11 07:44:39
Temat: Co zrobic zeby grzybki nie byly gorzkawe?
Od: "Kropelka" <k...@n...serwery.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Korzystajac z przepisu "Grzyby suszone niby-świeże po stropolsku" ze stronki
http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/przepisy.htm#12. zrobilam pyszne
grzybki.Tylko ze wyszly nieco gorzkawe.Tzn da sie je zjesc (nawet ze
smakiem), ale trzeba dazyc do perfekcji prawda???
Czy wiecie dlaczego?
Mam kilka pomyslow:
1.dokladniej przeplukac grzyby przed namoczeniem
2. wlac wiecej wody z gotowania do sosu (u mnie zuzylam ok polowe tego w
czym gotowalam)
3 dodac troszeczke cukru??
Jak myslicie? Da sie to udoskonalic???
I jeszcze jedno? Co zrobic z pozostala woda z mlekiem z gotowania grzybkow?
Szkoda wylewac... Mam jeszcze wieeeelki słoik suszonych zmielonych grzybkow
(cudowny pomysl swoja droga bo mozna dodac wszedzie bez namaczania). Moze z
nich i tej wody zrobic grzybowa? Ale wyjdzie jesli tam jest mleko???
Pozdrawiam
Kropelka
|