Data: 2005-07-29 08:08:37
Temat: Czy dobrze wykonalam? Ciasto "pszczolka"
Od: Agnieszka Młynarczyk <a...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witajcie,
znalazlam wczoraj przepis w internecie i dzis zabralam sie do wykonanie
tego ciasta:
http://tinylink.com/?gQrmseNNCx
Jako, ze mistrzynia w pieczeniu nie jestem, troche zdenerwowalam sie
niepelnym opisem. No wiec tak:
- w jakiej temperaturze piec ciacho? Obecnie mam w piekarniku na 180C,
zamierzam piec ok 45 min. Czy dobrze planuje?
- W wykonaniu pisze, zeby to ciacho "polac przestudzona masa kokosowa".
Problem wynikl taki, ze zgodnie z proporcjami, konsystencji masy to
niestety nie uzyskalo :( Tylko wyszla taka mieszanina wiorek, lekko
nasaczonych maslem i cukrem. No ale co wyszlo, to jak radzono wylozylam
na ciasto. Czy cos z tego wyjdzie?
- ciasto podstawowe pisze utrzec, hmm ja zmiksowalam :) Fakt, opornie
szlo ale jakos wyszlo :) Na koniec dodalam piane z bialek i masa wyszla
kleista substancja, ktora lyzka wylozylam na forme. Dobrze?
Wybaczcie, prosze ta lawine pytan ale przyznam szczerze, ze jestem
ciekawa czy to "cos" bedzie sie nadawalo do jedzenia i czy jest sens
dzialac dalej z masa budyniowa :) A najwazniejsze na ile to teraz piec?
Czy dobrze wstawilam obecnie?
Agnieszka Młynarczyk, pocieszajaca sie, ze moze cos z tego bedzie :)
--
Lubisz ubrania ESPRIT? Zajrzyj na nasze aukcje:
http://tinylink.com/?xacqZcPh1b
|