Data: 2012-02-27 09:11:03
Temat: Farsz
Od: Lebowski <lebowski@*****.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja babcia robila kiedys pierogi i pyzy z takim soczystym farszem
miesnym. Farsz byl taki dosc jedrny, cos jak pulpet i nie jestem pewien,
ale nasaczony byl chyba jakims bulionem lub czyms o podobnym smaku.
Nadzienie mozna bylo normalnie ugryxc i bylo bardzo soczyste.
Cos podobnego jadlem nedawno na Litwie, z farszem chyba z baraniny,
jakos dziwnie sie one nazywaly, ale nie potrafilem sie dogadac z nimi,
jak sie robi taki farsz.
Czy ktos dysponuje moze przepisem na niego?
Nie musi to byc oczywiscie baranina, ale zeby farsz byl jedrny i
soczysty, a nie taka papka z tektury, ktora jest w kupnych pierogach czy
pyzach.
Tego gowna po prostu juz nie dam rady jesc.
|