Data: 2002-01-05 14:01:51
Temat: Frytki :)
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Będziecie się ze mnie strasznie śmiać... Chodziły za mną frytki, aż wreszcie
postanowiłam zaszaleć i je zrobić... :) Jako, że nie przepadam za gotowcami,
pocięłam starannie ziemniolki, rozgrzałam olej na patelni i wrzuciłam doń
surowiec na frytki... I w tym momencie powstał problem... Do jakiego koloru
powinnam je smażyć? Nie jadłam frytek tak dawno, że zaczęłam się
zastanawiać, czy powinny być złociste, czy raczej bardziej przyrumienione na
brązowo? Skończyło się na tymże jedna partia była brązowawa, a druga
złocista :) Obydwie mi smakowały :)) ale może dla tego, ze byłam bardzo
spragniona frytek... :)) Nie ma to, jak być adeptem sztuki kulinarnej ;)
Pozdrowionka!
Anka - nowicjuszka :) już umiejąca zrobić frytki - bez książki kucharskiej!
:))
|