Data: 2008-06-19 07:32:42
Temat: Gotowana pszenica - jak wykorzystać?
Od: "Tess" <N...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Od miesiąca mąż stosuje dietę niskowęglowodanową, co w praktyce oznacza
całkowita eliminację pieczywa i wyrobów mącznych. Nie chcę, żeby mi się
całkowicie z witamin z grupy B wyzbył, więc kupiłam pełnoziarnistą pszenicę
durum i teraz gdybam co z nią zrobić. Zawsze może zjeść ją z jogurtem i
owocami, ale to jest pójście po najmniejszej linii oporu. Kołacze mi się po
głowie jakis przepis na zupę z gotowaną pszenica i warzywami, albo coś w
rodzaju paelli, w kórej zamiast ryżu będzie wspomniana, ale żadnych
sensownych nie udało mi się wyguglać. Kutia odpada ;)
Macie jakieś pomysły?
--
Tess
|