Data: 2008-11-09 13:54:06
Temat: Gotowanie w szynkowarze
Od: "wolim" <t...@n...pisz>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Znajoma swego czasu wspominała, że wsad w szynkowarze nalezy gotować
proporcjonalnie w/w jego wagi.
Wydaje mi się, że mówiła tak: "jeśli wsad waży kilogram, to gotujesz
godzinę, wyłączasz i czekasz aż wystygnie, jeśli wsad waży 1,20 kg, to
gotujesz godzinę dwadzieścia, itp.".
Problem jest taki, że nie pamiętam, czy to dokładnie tak brzmiało ;)
Może ktoś z was będzie wiedział? Ja ostanio gotowałem w/g przepisu ze strony
wędliny domowe, ale szynka wyszła mi sucha i wiórowata. Znajomej zawsze
wychodziła idealna i śmiała się ze mnie, że ona nigdy nie sprawdza
temperatury wody, po prostu gotuje tyle i tyle i zostawia w wodzie... ;)
Pozdrawiam,
/\/\\/\/
|