Data: 2006-05-08 12:17:01
Temat: Jak to zrobic?? (sos slodko-kwasny jak w pewnej knajpie )
Od: "Madame_k_c" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!!!
Bardzo prosze o pomoc. W Warszawie na na ul. Szpitalnej, niedaleko Sphinxa jest
niepozorna knajpka chinsko-wietnamska. Bylam tam juz wiele razy, ale nazwa
wypadla mi z glowy... Podaja tam najlepszy sos slodko-kwasny na swiecie!!!
I tu moje pytanie: czy ktos zna lub moze doszedl metoda prob i bledow do
receptury tego sosu?
Wydaje mi sie, ze nie dodaja do niego przecieru pomidorowego, bo jest
CIEMNOROZOWY, taki jekby byl zrobiony z rozcienczonego soku z burakow.
Konsystencje ma jak hmm... rozcienczony krochmal... jest slodki, ale nie
przesadnie, plywaja w nim kawalki ananasa. To wiem, moze ktos wie wiecej???
Pozdrawiam
M.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|