Data: 2006-05-08 12:35:02
Temat: Re: Jak to zrobic?? (sos slodko-kwasny jak w pewnej knajpie )
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Madame_k_c wrote:
> Witam!!!
> Bardzo prosze o pomoc. W Warszawie na na ul. Szpitalnej, niedaleko Sphinxa jest
> niepozorna knajpka chinsko-wietnamska. Bylam tam juz wiele razy, ale nazwa
> wypadla mi z glowy... Podaja tam najlepszy sos slodko-kwasny na swiecie!!!
> I tu moje pytanie: czy ktos zna lub moze doszedl metoda prob i bledow do
> receptury tego sosu?
> Wydaje mi sie, ze nie dodaja do niego przecieru pomidorowego, bo jest
> CIEMNOROZOWY, taki jekby byl zrobiony z rozcienczonego soku z burakow.
> Konsystencje ma jak hmm... rozcienczony krochmal... jest slodki, ale nie
> przesadnie, plywaja w nim kawalki ananasa. To wiem, moze ktos wie wiecej???
> Pozdrawiam
sądząc z opisu robią oni ten sos kupując gotowy. W każdym razie są
takowe w sklepach z chińszczyzną, choćby w Vinh Loi pod moim nosem.
Waldek
|