Data: 2006-04-07 13:09:20
Temat: Jaka jarzynka do dziczyzny?
Od: " Juf" <j...@b...pl.preczzespamem>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj Grupo!
Własnie trzymam w zaprawach łopatkę z dzika i udziec z jelenia.
Zamierzam zrobić
- dzika w sosie miodowo-piwnym
- jelenia pod żurawiną albo pod borówkami (dla Krakusów i Galicji ;-) - tymi
czerwonymi, a nie czarnymi jagodami).
Jako dodatek warzywny planuję minikarotki gotowane i/albo brokuły w jakims
jasnym sosie i może sos z kurkami.
Ale mam watpliwości dwie:
1. Może "zdywersyfikowac" smaki mięs i ich sosy? W sumie oba dania byłyby
jakos takie słodkie/słodkawe?
2. Jakieś pomysły na te warzywa? A może jakaś surówka pomysłowa?
Żarło odbędzie się w niedzielę, więc czasu na zakupy jeszcze trochę mam.
Z góry dziękuję.
Juf
|