Data: 2001-04-12 07:38:56
Temat: Kajmak na mazurek? bylo: Re: wafle przedkladane masa
Od: "GosiaP" <p...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jak dla mnie to na 100% za krótko. Nawet po 2 godzinnym gotowaniu jak dla
> mnie to ta masa leje się za bardzo (zwłaszcza, jak ma być na mazurek).
> Myślę, że 2,5 godz. to minimum. Ja gotuję 2,5 na wafle (łatwiej smarować)
i
> 3 na mazurek i jest pycha.
>
> Pozdrawiam
> --
> GB
Czy zeby zrobic kajmak na mazurek wystarczy ugotowac zamknieta puszke mleka
przez te kilka godzin a potem wylozyc to na ciasto, czy trzeba jeszcze cos
do tej masy dodawac?
Bede robic kajmak pierwszy raz i zupelnie nie wiem jak to ma wygladac.
Chetnie przyjme wszelkie sugestie i pomysly
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
Gosia
|