Data: 2001-04-12 07:21:08
Temat: Re: wafle przedkladane masa
Od: GB <g...@n...usa.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia wrote:
> To ja mam pytanie nastepujace:
> Kajmaku jeszcze niegdy nie robilam, a przymierzam sie do masy kajmakowej
> na mazurek. Znalazlam przepis na mase, do ktorej po zagotowaniu mleka w
> puszce dodaje sie do niego pokruszonej chalwy i miksuje chyba. Jak
> myslicie czy warto tak mieszać czy tez moze sie nie udac. Chalwe
> uwielbiam, ale czy w polaczeniu z kjmakiem bedzie ok? Czy macie jakies
> doswiadczenia w tym temacie?
Tu się nie wypowiem, bo nigdy tak nie robiłam, natomiast brzmi interesująco
- eksperymentuj, myślę, że warto!
> I jeszcze jedno pytanie: w tym przepisie mleko gotuje sie tylko 1 godzine,
> czy to nie za krotko?
Jak dla mnie to na 100% za krótko. Nawet po 2 godzinnym gotowaniu jak dla
mnie to ta masa leje się za bardzo (zwłaszcza, jak ma być na mazurek).
Myślę, że 2,5 godz. to minimum. Ja gotuję 2,5 na wafle (łatwiej smarować) i
3 na mazurek i jest pycha.
Pozdrawiam
--
GB
|