Data: 2001-04-12 07:06:50
Temat: Re: wafle przedkladane masa
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
GB <g...@n...usa.net> wrote in message
news:9b3jbu$2ts$1@post.polcard.com.pl...
> sadyl wrote:
>
> A i owszem - ja taki kaimak (jeśli jest do wafli) mieszam z lampką
koniaku,
> orzechami, migdałami, czasem dodaję rodzynek albo np. skórki
pomarańczowej.
> Rewelacja!
To ja mam pytanie nastepujace:
Kajmaku jeszcze niegdy nie robilam, a przymierzam sie do masy kajmakowej na
mazurek. Znalazlam przepis na mase, do ktorej po zagotowaniu mleka w puszce
dodaje sie do niego pokruszonej chalwy i miksuje chyba. Jak myslicie czy
warto tak mieszać czy tez moze sie nie udac. Chalwe uwielbiam, ale czy w
polaczeniu z kjmakiem bedzie ok? Czy macie jakies doswiadczenia w tym
temacie?
I jeszcze jedno pytanie: w tym przepisie mleko gotuje sie tylko 1 godzine,
czy to nie za krotko?
Pozdrawiam
Asia
|